Søg
Close this search box.
Billede af Laserskæring - CNC Laserskæring - Taget tæt på maskinen imens den er i gang med at skære i et metal element

Laserskæring – CNC laserskæring

Skal dit projekt udføres i tynde plader, som også kræver den højeste nøjagtighed, så er laserskæring ideelt.

Laserskæring er den mest fleksible og anvendte metode til udskæring af emner i jern- og metalindustrien.

Uanset ordrens størrelse eller materiale har vi den rigtige laserskæringsløsning til netop din opgave. Laserskæring er ideelt til prototyper og hvor konturen kan være vanskelig at stanse eller kræver dyrt værktøj.

Hvad er laserskæring?

Laserskæring er en teknik, der bruges til at skære igennem forskellige typer af materialer, herunder metal, plast og træ.

Teknikken laserskæring gør brug af en laserstråle, der genereres i laserens resonator, hvor temperaturen kommer på til 10.000 grader celcius. Denne høje varme gør at laserstrålen kan skære igennem materialet med en høj grad af præcision. 

Hos Ollerup Maskinfabrik benytter vi kun laserskæring til metalelementer, men kan til gengæld skære helt efter behov og er yderst specialiseret i at gravere og laserskære. Vi kan skære i mange forskellige tykkelser af metal, kontakt os derfor gerne hvis du har spørgsmål her

Fordele og funktionen ved en laserskærer:

En af fordelene ved laserskæring er, at det kan skære igennem materialer med en høj grad af præcision. Dette gør det muligt at skære materialer i specifikke former og størrelse lige efter vores kunders ønske. Laserskæringen kan derudover skabe et komplekst design der ellers ville være svært at opnå med andre metoder. 

Laserskæring er hurtigere end mange andre metoder og kan skære store mængder materialer på relativt kort tid. Dette gør det effektivt og økonomisk for jeres virksomhed, at få udført specielle skære opgaver. 

Fordelen ud over hurtig og effektiv skære tid er at laseren kan skære metal i både 2D og 3D. Dette giver stor frihed i udseendet og formen af elementet, og gør at vi kan lave de fleste designs i metal. 

Laseren bruger “cooline” teknologi, der nedkøler processen og gør det nemmere at kontrollere skæringen af emnerne. 

Effektiv laserskæring og gravering

I vores Trumpf laserskæringsmaskine 2000x6000mm kan vi håndtere pladeformater op til 25mm i tykkelsen i både Stål og Rustfrie stålplader samt Aluminium op til 12mm i tykkelsen. 

Den 6KW CO2 laser kan skærer med meget høj præcision ned til 0,1mm i hele pladeformatet. Det er også muligt, at graverer tekst eller numeriske tal til overføring af certifikat stempling. 

Laseren er født med vekselbord for optimal udnyttelse af arbejdstiden under skæreprocessen. På vores tegnestue har vi flere teknikkere, der programmere i Trumpf´s originale tegneprogram Tops, hvor emnerne bliver nestet sammen for optimal udnyttelse af pladematerialet. 

Vi har en af Danmarks største laserskæringsmaskiner

Hos Ollerup Maskinfabrik A/S anvender vi en 6KW Trumpf TruLaser 5060. Selv de mest komplekse opgaver kan hurtigt og effektivt udføres med vores Trulaser 5060. 

Laserskæring kræver en stor erfaring og en vis viden, da det er nødvendigt at indstille laseren korrekt for at opnå den ønskede præcision og nøjagtighed. Det er derfor en god idé at lade en professionel, f.eks. os, udføre laserskæringen, så du er sikker på at få det bedste resultat – første gang.

Vi tilbyder laserskæring i:
  • Stål op til 25mm tykkelse
  • Rustfrit stål op til 25mm tykkelse
  • Aluminium op til 15mm tykkelse

Du kan se en liste over vores maskiner her.

Har du brug for bukning til dit projekt?

Kontakt os hos Ollerup Maskinfabrik i dag, og få et godt tilbud på bukning, CNC bukning eller kantbukning alt efter behov og ønsker. Brug kontaktformularen her til højre eller klik ind på vores kontaktside.