Søg
Close this search box.
Vibrationsafgratning

Vibrationsafgratning

Afgratning er en teknik, hvor man fjerner materiale fra kanter og hjørner på et objekt, så det bliver afrundet. Afgratning kan anvendes til at gøre overfladen sikrere, f.eks. ved at fjerne skarpe kanter, eller for at forbedre æstetikken på objektet. Afgratning kan udføres manuelt med f.eks. filer eller slibemaskiner, eller ved hjælp af maskinelle metoder, såsom drejebænke eller fræsemaskiner.

Hvad er afgratning?

Afgratning er en teknik, hvor man fjerner materiale fra kanter og hjørner på et objekt, så det bliver afrundet. Afgratning kan anvendes til at gøre overfladen sikker, f.eks. ved at fjerne skarpe kanter, eller for at forbedre æstetikken på objektet. Afgratning kan udføres manuelt med f.eks. filer eller slibemaskiner, eller ved hjælp af maskinelle metoder, såsom drejebænke eller fræsemaskiner.

Teknikkerne bag afgratning

Planslibning og afgratning er to teknikker, der anvendes til at bearbejde overflader på materialer, så de bliver glatte og ensartede. Planslibning og afgratning er især relevante inden for metalindustrien.

Vibrationsafgrater og vibrationstørre

Vores Røsler anlæg, består af en vibrationsafgrater og en vibrationstørre. Vibrationsafgrateren bruges til at fjerne materiale fx grater eller skarpe kanter. Vi kan tage emner op til 250mm x 200mm og en pladetykkelse på 10mm.

Vibrationstørreren bruges efter vibrationsafgrateren til at tørre emner, så de efterfølgende kan tilføres olie. Olien er med til at knivene ikke ruster, så kunden får et pænt produkt. 

Kontakt os i dag

Har du brug for arbejde på dine metalprojekter? Vi står klar med stor maskinkapacitet på egen fabrik. Kontakt os her eller ring til os for et godt tilbud.