Søg
Close this search box.
Hårdhedsmåling

Hårdhedsmåling / Ruhedsmåling

Hos Ollerup Maskinfabrik har vi mulighed for at måle hårdheden i Rockwell og har tilknyttet computer med speciel software for udskrift til dokumentation.

Rockwell-metoden egner sig især til måling af genstande af hærdet stål og har vist sig at være den letteste at automatisere.

Hårdhed- og ruhedsmåling med kvalitet

For at sikre at en overflade overholder de strenge kvalitetskrav kan vi også fortage ruhedsmålinger med kalibreret udstyr på stedet, og printe resultater med det samme.

Hos Ollerup Maskinfabrik A/S kan vi hurtig hjælpe dig med en hårdhedsmåling og kontrollere emner for at sikre, at de lever op til de nødvendige krav.

Hvad er Rockwell måling?

Rockwell måling er en metode til at måle hårdheden af metaller og andre materialer. Hårdheden af et materiale er et udtryk for, hvor modstandsdygtigt det er over for indtryk og ridser. Jo hårdere et materiale er, desto sværere er det at trykke ind i materialet. 

Hvordan virker en Rockwell måling?

Rockwell måling anvendes til at bestemme hårdheden af materialer ved at måle inddragningen af en indentor, der presses ind i materialet. Indentoren kan være en diamantkugle eller en konisk spids afhængig af materiale typen. Efter inddragningen måles dybden af inddragningen, og hårdheden af materialet bestemmes ud fra en skala kendt som Rockwell-skalaen.

Kontakt os i dag

Har du brug for hårdhedsmåling eller ruhedsmåling? Kontakt os her eller ring til os for et godt tilbud.